Pilates - o poveste de succes

Joseph Hubertus Pilates s-a nascut langa Dusseldorf, Germania in 1880. In timpul tineretii, Pilates a suferit de mai multe boli printre care astm si febra reumatoida, boli ce i-au slabit foarte mult organismul si sistemul imunitar. Astfel el a devenit preocupat de fitness atat pentru a-si imbunatati aspectul fizic, cat si ca forma de intarire a sistemului imunitar. Pe parcursul vietii sale a devenit tot mai dedicat boxului, culturismului si schiatului. De asemenea a studiat si practicat metode estice de antrenament, cum ar fi Yoga si meditatia Zen. Autodidact, el a ajuns sa creeze un set intreg de activitati care combina mentalitatea orientala cu cea occidentala – gimnastica si yoga, exercitii pentru fizic si psihic – ce urmaresc intarirea organismului si relaxarea mintii. Astfel, cand era adolescent, a ajuns la performanta de a poza pentru carti de anatomie.

Pilates declara: “We should recognize the mental functions of the mind and the physical limitations of the body so that complete coordination between them may be achieved.”

Pilates a parasit Germania pentru a merge in Anglia in anul 1912, unde si-a castigat existenta prin box profesionist, circar, sau chiar predand tehnici de autoaparare in cadrulĀ  Scotland Yard. El a continuat sa-si dezvolte seriile de exercitii in timpul primului Razboi Mondial.Pilates si-a deschis primul sau studio in New York in anul 1920. inca de la inceput, primii sai clienti au fost persone din lumea artelor. Personalitati importante din lumea dansului cum ar fi Martha Graham, George Balanchine si Hanya Holm au folosit aceasta metoda pentru a-si imbunatati performantele si pentru a preveni accidentarile. Pilates a continuat sa creeze echipamente si exercitii impreuna cu sotia sa Clara, pana in 1967, cand s-a stins din viata. Pe atunci se specula ca ideile lui ar fi fost cu 50 de ani inainte de teoriile care circulau in acea vreme.

Tinand cont de popularitatea tehnicii in intreaga lume, se poate spune ca afirmatia este cit se poate de corecta.

  • partner_radiobzi1
  • Alex Lefter Kinetoterapie
  • AddictBeauty
  • partener_susanuclinic21
cabinet stomatologic non-stop in iasi dentist