Pilates - fitness pentru sanatate si frumusete

Metoda Pilates este o metoda de exercitii propusa de germanul Joseph Pilates, acum mai bine de 70 de ani. Pentru multi ani aceasta tehnica a fost tinuta secreta in lumea artei si a dansului. in ultima vreme, orientarea catre minte si corp a facut ca aceasta metoda sa fie foarte cautata si cunoscuta, in special in ceea ce priveste fitness-ul.

Ea cuprinde in jur de 500 de exercitii pe saltea sau cu ajutorul unor echipamente speciale, bazate pe rezistenta elastica a arcurilor. Scopul de baza al acestei metode este de a imbunatati forta musculara care stabilizeaza postura corpului, in special zona centrala, care implica abdomenul si centura pelvina si musculatura care sustine coloana vertebrala. In particular, exercitiile ajuta la intarirea si cresterea elasticitatii fibrelor musculare, avand un efect de asuplizare si conturare a musculaturii.

Un program de antrenament bazat pe tehnica Pilates va stabiliza bazinul si centura scapulara, va alungi si intari intregul corp prin miscare, incepand din centrul acestuia, asa numitul “powerhouse’ sau centru (cuprinde muschii abdominali, fesieri si paravertebrali si vertebrali); de asemenea va intari ligamentele si va ajuta in corectarea posturii corpului.

 

  • partner_radiobzi1
  • Alex Lefter Kinetoterapie
  • AddictBeauty
  • partener_susanuclinic21
cabinet stomatologic non-stop in iasi dentist